Wibe Snelting is de vice-voorzitter van het bestuur van Student en Stad. Hier onder vind je een blog van zijn hand.

1780003_610323829037418_1226652220_oVice-voorzitter,

Het huidige kabinet kan omschreven worden als ‘moedig’, en heeft ook zeker lef. In plaats van de gemoederen tot bedaren te brengen, laat Rutte II de woede van het Nederlandse volk op haar beloop. Volgens onze premier moet de samenleving zelf de discussie aangaan en is het niet aan de politiek om voor een oplossing te zorgen.
Helaas lijkt de woede ten koste te gaan van winkelketens als de Albert Heijn, en in mindere mate de Hema. De Nederlandse regering speelt winkelketens, die de binding met de samenleving proberen te behouden, de zwartepiet toe. En winkels lijken het hier steeds moeilijker mee te hebben. Zwarte Piet wordt door hen minder vaak aangenomen. Zij laten Zwarte Piet zonder pardon het veld af rollen.

Vice-voorzitter. Ik maak mij geen zorgen om bedrijven die de maatschappelijke trend willen volgen en de zwarte schmink achterwege laten. Ik maak mij echter wel zorgen om burgers die hun woede ongegeneerd botvieren op mensen en organisaties die het eens anders aanpakken. Boze Nederlanders denken online alles te kunnen maken, op een toon die niet fel genoeg kan zijn. Kortom, de nuance is in het maatschappelijke debat nog weleens ver te zoeken.
Ik stel mij constructief op en denk graag mee. Zwart, wit of alle kleuren van de regenboog, ik vind alles goed. Zolang iedereen maar onthoudt waar Sinterklaas het uiteindelijk voor doet.

Dank u wel, vice-voorzitter.

Comments are closed.