Van de fractie – Nationale week zonder vlees – Zoete aardappelburgers met brie en granaatappel

De Nationale week zonder Vlees

Het is de nationale week zonder vlees! Om jou de week door te helpen zonder vlees krijg je van ons elke dag een lekker recept zonder vlees. Vandaag van Arjen met zijn zoete aardappelburgers met brie en granaatappel.

Zoete aardappelburgers met brie en granaatappel

Geinspireerd door Jamie Oliver heeft Arjen zelf dit recept in elkaar gezet. Hij noemt zichzelf the Real Naked Chef, je moet het maar aandurven. Onze fractievoorzitter heeft natuurlijk een goeie portie humor, maar wij vragen ons af of dat in dit geval ook zo is. Hij leek vrij serieus en stond nog net niet écht naakt voor ons te koken. Maar in alle eerlijkheid, wij zijn enthousiast over de burgers en we hopelijk natuurlijk jullie ook.

Wat hebben we nodig?

Voor de burgers:

  • 2 zoete aardappels (300 gram)
  • 2 eieren
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 6 eetlepels bloem
  • handvol gehakte munt
  • brie
  • doosje granaatappelpitjes
  • speltbol

Voor de dipsaus:

  • 150ml Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Chilisaus

Bereiding:

  1. Was de zoete aardappelen en rasp ze in een kom.
  2. Voeg hier de eieren, parmezaanse kaas, Griekse yoghurt, komijnzaad, bloem en munt aan toe.
  3. Kneed het toch één geheel.
  4. Vorm hier 4 burgers van
  5. Bak de burgers in de koekenpan 4-5 minuten per kant, draai ze halverwege om.
  6. Bedek, nadat de burgers gedraaid zijn, de bovenkant met brie.
  7. Snijd de (spelt)bol open en smeer beide kanten in met de dipsaus (yoghurt gemixt met de chilisaus).
  8. Leg de burger in de bol en strooit hierover een klein handje granaatappelpitjes.

 

Eet smakelijk!

Comments are closed.